Du kan lige nå det  – at strikke en karklud som gave eller værtindegave i julen. En bæredygtig gave, som tilmed er en fornøjelse at sidde og lave. Du kan hjælpe til i kampen mod unødvendig plastik ved at strikke karklude af bomuld. Når du deler ud af dit strikkearbejde hjælper du med at sprede historien om de plastikholdige klude, så vi kan få dem ud af verden, og derved spare havmiljøet for mikroplastik fra karklude.

Måske har du nogle rester af garn til at ligge, der på den måde kan blive brugt – det er bæredygtigt. Ellers anbefaler jeg at du strikker i økologisk bomuldsgarn. De har økologisk GOTS certificeret bomuld i Stof & Stil i mange farver. Måske er der også en strikkeglad i familien, der vil blive glad for et strikkekit.

Karkludene på billedet har jeg strikket i det her økologiske garn:

Økologisk bomuldsgarn fra Strikkes (åbner i et nyt vindue)

Du kan finde en strikkeopskrift og læse mere om problemet med plastik i havet i mine tidligere indlæg:

Strik karklude (strikkeopskrift)

Problemet med plastik i havet

VIBS MØ ønsker at sætte fokus på at bruge en karklud, der ikke indeholder plastik. Du kan hjælpe til i kampen mod unødvendig plastik ved at joine strikkebølgen. Del ud af dit strikkearbejde – fysisk eller med billeder på nettet – og vær med til at fortælle historien om at vælge plastik fra, hvor der er et bedre alternativ.

Strik bæredygtige karklude som gave

Strik bæredygtige karklude som gave

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *