I denne uge var jeg til et arrangement med VIGGA i Balsalens rum i Aarhus (du kan holde øje med kommende arrangementer bl.a. på VIGGAs facebookside). Arrangementet har det formål at man får mulighed for at mærke på kvaliteterne, se noget af tøjet og stille alle de spørgsmål man nu ku have til det, at have tøjet til låns. Jeg har længe været nysgerrig på konceptet (jvf tidligere indlæg om deleøkonomisk børnetøj) og Vigga Svenssons arbejde med bæredygtigt (børne)tøj helt tilbage til hendes tid med mærket Katvig. Sagen er den at vi har arvet og lånt så meget babytøj at det ikke har været nødvendigt at have et abonnement på endnu mere babytøj, men nu har jeg taget hul på den sidste store kasse med tøj (str 74) – den indeholdt masser af bukser og bluser, men ikke rigtig nok bodyer, så jeg har købt tre nye økologiske bodyer og flere brugte på Reshopper og i mødrehjælpen (læs også mere om geniale Reshopper her). Den næste kasse fra kælderen med str. 80 er med mere praktisk indhold som overtøj og nattøj, så jeg tænkte at her kunne det begynde at give mening for os at leje tøj hos VIGGA. Så det har jeg nu bestilt til om 3 måneder når str 80 skulle passe (datoen kan man bare justere hvis det viser sig ikke lige at være det rigtige tidspunkt).

Udover at dette er en vanvittig god bæredygtig deleøkonomisk idé, så er mine håb at jeg:

  1. Slipper for at bruge tankekapacitet på at skaffe mig børnetøj
  2. Slipper for at bryde mit hovede med om det passer sammen
  3. Slipper for at pakke op og ned i kasser fra kælderen

Og jeg er helt sikker på jeg slipper for at finde ud af hvad der skal ske med det bagefter – det skal jo bare videre til endnu en VIGGA abonnent, som skal klædes på i blødt økologisk bomuldstøj 🙂

Lige nu skal jeg tage stilling til om jeg vil gemme på det, sælge det eller give det videre til andre eller mødrehjælpen = tankefriplads til alt mulig andet spændende.

foto fra VIGGA.us på facebook

foto fra VIGGA.us på facebook

Jeg har selvfølgelig også regnet lidt på det – så her kommer talafdelingen for dem, der interesserer sig for det 🙂

Abonnementet koster 359,- pr mdr. Umiddelbart lyder det måske lidt dyrt med 4.308 kr om året, men…

Tøjet går op til str. 92 – gennemsnitligt vil de størrelser: 80+86+92 jeg har bestilt dække 17 måneders tøjforbrug.

I hver størrelse modtager man en taske med 20 stykker tøj. Gennemsnitsprisen er 102,- kr pr stykke tøj.

Du kan selvfølgelig finde brugt tøj eller låne til under den pris. Du kan også købe børnetøj til under 100kr pr del, men ikke i økologisk GOTS certificeret bomuld, indfarvet på dansk svanemærket farveri og syet i Europa (Letland). De nye bodyer jeg har købt (hvoraf de to endda var til halv pris på udsalg) kostede alle over 100kr pr del!

Babytøj som jeg har købt nyt fra iglo+indi, müsli, cam cam og emile et ida

Babytøj som jeg har købt nyt fra iglo+indi, müsli, cam cam og emile et ida

Og bonus oveni er at tøjet fra VIGGA kommert nyvasket – klar til at ligge på hylden, ingen separate kulørte vaske med fare for afsmitning fra nyt tøj – OG du behøver ikke vaske det før det sendes retur, for det gør de alligevel ved VIGGA.

Det var alle mine tanker om hvor godt det her cirkulære økonomi er for mig og mine og for vores jord – jeg holder jer opdateret når jeg også har prøvet det i virkeligheden 😉

I skal lige se det her som jeg er meget imponeret over – baby bodyerne her har været vasket henholdsvis 10, 20, 30, 40 og 50 gange – og nej man kan ikke rigtig se i hvilken ende testen starter for man kan i virkeligheden ikke se forskel på den der har været vasket 10 og den der har været vasket 50 gange. Imponerende 🙂 Tøjet der var med til arrangementet var babytøj, der allerede har været ude og cirkulere – og alt så ud som nyt.

VIGGAs tøj holder super flot i vask - her vasket mellem 10 og 50 gange og der er ingen farveforskel at se

VIGGAs tøj holder super flot i vask – her vasket mellem 10 og 50 gange og der er ingen farveforskel at se i virkeligheden – farvenuancen på billedet skyldes udelukkende belysningen da jeg tog fotoet

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *