Råd til bæredygtigt tøjfobrug til din baby

Råd til bæredygtigt tøjfobrug til din baby

Det er mit indtryk at meget babytøj bliver brugt mere end til ét barn. Det bliver givet videre til familie eller venner, solgt videre på loppemarked og via kanaler som DBA og Reshopper. Sidst nævnte synes jeg er helt genial fordi den giver dig mulighed for at søge efter det du mangler indenfor en selvvalgt radius af mellem 2 og 20 km fra hvor du befinder dig. Når man som jeg bor inde i byen, er der jo meget at vælge mellem indenfor en afstand af 2-5 km, og jeg synes det giver god mening, når det er noget jeg lige kan cykle forbi og hente. Så en opfordring til (hvis du ikke allerede har gjort det) installér reshopper app’en på din telefon og læg billeder op af det du har til overs mens det stadig har mest mulig værdi – altså er mest attraktiv for andre og bliv en del af deleøkonomien på børnetøj. Og husk når du mangler noget: Søg først om det findes brugt i god stand i dit nabolag (via reshopper eller DBA f.eks.). Så sparer du nemlig miljøet for at der skal produceres en helt ny vare helt fra bunden.

Det tager selvfølgelig lidt tid at kigge efter babytøj og finde det man kan li. Så hvis man gerne vil spare både tiden i butikker, tiden med at lede efter og afhænde tøjet igen på nettet, så har Vigga udviklet et deleøkonomisk babytøjssystem 🙂 Du tegner et abonnement på Viggas babytøj til dit barn. Du får for hver ny størrelse en taske tilsendt med det meste at det man har brug for til en baby (omkring 70-80% af en babygarderobe, da der f.eks. ikke er overtøj og strømper med). Når du er færdig med at bruge tøjet sendes tasken retur hvor den gøres klar til at drage ud til en anden vidunderlig baby.

Vigga Svensson, som står bag Vigga, har tidligere startet baby og børnetøjsmærket Katvig med fokus på bæredygtige materialer og med troen på at det her kunne man altså gøre bedre i tekstilbranchen.

Vigga børnetøj hjælper forbrugeren med at klæde baby på i økologisk babytøj uden mystisk kemi, Vigga bringer det til dig og Vigga hjælper dig af med tøjet igen på den mest bæredygtige måde – ved at sørge for at det bliver brugt igen, og igen.

Du kan læse mere om Vigga’s cirkulære babytøjskoncept her:

http://www.vigga.us/#bornetoj-pa-en-ny-made

https://www.facebook.com/vigga.us/

Og så en opsummering på mine bæredygtige råd om babytøj:

  • gå efter at låne og købe brugt tøj og udstyr
  • sørg for at give dit brugte tøj videre mens det stadig har værdi – lån det ud eller sælg det
  • hvis du synes det kræver for meget tid at gå i butikker og på nettet så tegn et abonnement hos Vigga – så er der sørget for det hele for dig
  • hvis du køber nyt tøj så køb det i gode bæredygtige materialer og sørg for at tøjet lever videre når dit barn er færdig med at bruge det

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *